Wie zijn wij

Welkom bij Taaltijd, waar we geloven in de kracht van communicatie en culturele uitwisseling. Bij ons draait alles om het stimuleren van taalverwerving op een natuurlijke en meeslepende manier, en daarvoor maken we gebruik van de Communicatieve Benadering, ook wel bekend als de CI (Comprehensible Input) methode.

Wij zijn een gemeenschap van gepassioneerde taaldocenten en studenten die geloven dat taal meer is dan alleen woorden en grammatica. We geloven dat taal een brug is die culturen verbindt, mensen samenbrengt en nieuwe perspectieven opent. Onze missie is om een omgeving te creëren waarin onze studenten zich kunnen onderdompelen in de taal die ze willen leren, waar ze zich vrij voelen om te experimenteren, fouten te maken en te groeien.

De CI-methode vormt de kern van ons onderwijs. In plaats van ons te concentreren op droge grammaticaregels en eindeloze woordenlijsten, leggen we de nadruk op begrijpelijke input – input die begrijpelijk en relevant is voor de studenten. Door middel van verhalen, dialogen, afbeeldingen, en andere contextuele bronnen, creëren we een omgeving waarin onze studenten de taal kunnen absorberen op een manier die natuurlijk aanvoelt, zoals ze hun moedertaal hebben geleerd.

Onze lessen zijn dynamisch en interactief, waarbij de focus ligt op communicatie en het opbouwen van zelfvertrouwen in het gebruik van de taal. We moedigen onze studenten aan om actief deel te nemen aan de lessen, vragen te stellen, te discussiëren en hun eigen ervaringen en ideeën te delen. Op deze manier wordt leren een levendige en boeiende ervaring.

We zijn een plek waar leren leuk is, waar taal en cultuur samenkomen, en waar nieuwe vriendschappen worden gesmeed. We zijn een gemeenschap die gedreven wordt door een gezamenlijke passie voor taal en communicatie.

Welkom bij onze taalschool – waar de wereld binnen handbereik is en waar de reis naar taalverwerving begint!