Staatsexamentraining / gevorderden

Dit niveau is verdeeld in twee cursussen:

  • Module 3 Van A2 naar B1 niveau (Staatsexamen programma I)
  • Module 4 Van B1 naar B2 niveau (Staatsexamen programma II)

Wat leer je?

Iemand op niveau B1 kan de belangrijkste punten begrijpen uit duidelijke standaardteksten over zaken die regelmatig voorkomen op het werk, op school en in de vrije tijd. Je kunt je zelfstandig redden in de taal. We noemen taalniveau B1 eenvoudig Nederlands, omdat bijna iedereen in Nederland teksten op taalniveau B1 begrijpt. Teksten op taalniveau B1 lezen snel en gemakkelijk. Dit is het niveau van Staatsexamen I (MBO).

Op B2 niveau kan iemand ingewikkelde teksten begrijpen. In gesprekken kun je zonder inspanning vloeiend en spontaan reageren. Over een breed scala van onderwerpen kun je een duidelijke, gedetailleerde tekst schrijven, en je kunt een standpunt over een actuele kwestie bespreken en daarbij ingaan op de voor- en nadelen van diverse mogelijkheden. Dit is het niveau waarop overheden en instanties vaak schrijven. B2 staat gelijk aan Staatsexamen II (HBO).

Meld je aan!

Meld je aan en leer samen de Nederlandse Taal! Vul het aanmeldingsformulier in. Dan nemen we contact met je op. Na een kort gesprek en een testje weet je meer.

We zijn enthousiast en helpen je graag verder!