Nederlands als tweede taal

Bij Taaltijd leer je op een actieve manier Nederlands. Dat kan in een groep, maar ook individueel. We gebruiken modern en relevant studiemateriaal en converseren veel. Door persoonlijke aandacht leer je snel. Bij al onze cursussen wordt veel gebruik gemaakt van TPRS. Dit is een nieuwe methode. Je leert met verhalen een taal. Dat betekent: leukere lessen en betere resultaten. Wij bieden de volgende NT2-cursussen aan:

Inburgeren

Staatsexamen NT2

Groepslessen

Onze groepen zijn klein. Daardoor is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Je kunt je inschrijven voor een van de modules. Dit is een open inschrijving. De cursus begint als er minimaal 10 deelnemers zijn. De lesdag en lestijd worden in onderling overleg afgesproken. Soms moet je wachten tot er genoeg aanmeldingen zijn. Je kunt je ook met een groep inschrijven. Dan kan de cursus sneller starten.

Individuele lessen

We luisteren naar je leerwensen en kiezen daar een passend leerboek bij. Een cursus kan bestaan uit een algemene niveauverhoging. Bijvoorbeeld van niveau 0 naar A1 of van A1 naar A2. Maar misschien wil je vooral spreken oefenen, of alleen luisteren. Dat kan ook. We bespreken samen met jou de keuze voor een lesmethode.